• Map Berlitz Eindhoven

Berlitz nu ook vertegenwoordigd in de regio Eindhoven

Berlitz ondersteunt wereldwijd organisaties met het ontwikkelen van taalvaardigheden, interculturele en managementcompetenties. Dit doet zij vanuit zo’n 500 leslocaties verspreid in meer dan 70 landen. Naast vier leslocaties in Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Maastricht) is Berlitz nu ook vertegenwoordigd in de regio Eindhoven. Voortaan zal Dorine Hoskens hier uw aanspreekpunt zijn voor alle taalvragen.

Regio Eindhoven/Brainport

Eindhoven is een regio vol innovatie en technologie. Dankzij de ontwikkelingen heeft de stad sinds een aantal jaar een bijnaam: Brainport. Met deze term wordt de regio Zuidoost-Brabant bedoeld, met de stad Eindhoven als kloppend hart.

De laatste jaren heeft Brainport zich ontwikkeld tot één van de snelst groeiende regio´s van Nederland. Deze groei is vooral te danken aan de kennisintensieve industrie die hier sterk is geconcentreerd. Niet alleen de bedrijven in de regio profiteren hiervan, maar ook de rest van de maatschappij. Brainport speelt slim in op een wereld die razendsnel verandert door continu nieuwe verbindingen aan te gaan en kansen te creëren. Voor iedereen.  Zo trekt Brainport talent en bedrijven aan van over de hele wereld. Op de High Tech Campus werken - bijvoorbeeld ruim 85 verschillende nationaliteiten. Brainport Regio Eindhoven is daarmee extreem internationaal. En dat merk je in de stad en omliggende gemeenten; ruim één op de tien Eindhovenaren heeft nu een andere nationaliteit dan de Nederlandse.
Hoog tijd dus voor Berlitz om ook in deze regio actief haar trainingen aan te bieden!

Lessen in houseop locatie of via BVC

Berlitz organiseert taaltrainingen bij u in houseop locatie of via Berlitz Virtual Classroom (BVC). Les op uw bedrijf of op een andere locatie spreekt uiteraard voor zich, maar wat houdt BVC nu precies in? 


Een virtual classroom kun je omschrijven als de nabootsing van een fysieke lesomgeving op een computer of via internet. Oftewel, je opent je computer, laptop of zelfs tablet en logt in via een ontvangen link. De trainer en cursist(en) zijn tegelijkertijd online en  hebben direct contact in een virtueel leslokaal: ze kunnen elkaar zien, horen, en spreken. Daarnaast ervaren ze ook de reguliere zaken die bij een taaltraining horen: lesmateriaal delen, een whiteboard gebruiken of je hand opsteken om een vraag te stellen.  Omdat de Berlitz-methode zich focust op spreken en luisteren, is de mate van interactie erg hoog; dit in tegenstelling tot de meeste vormen van e-learning, waarbij geen docentbegeleiding is. Berlitz heeft als wereldwijde aanbieder van taaltrainingen al meer dan 30 jaar ervaring in onderwijs op afstand en heeft in die tijd haar Berlitz Virtual Classroom (BVC) optimaal geprofessionaliseerd.

 

Face to face versus BVC

Een taal leren kost tijd en inspanning. Altijd. Hoe dan ook. Je zult er iets voor moeten doen, en soms iets voor moeten laten. Met altijd als uiteindelijk resultaat een betere versie van jezelf. Berlitz organiseert al meer dan 140 jaar taaltrainingen en weet wat dit inhoudt. Berlitz is voorstander van taalles face to face met een native taaltrainer: de Exclusieve Berlitz Methode® is immers gestoeld op conversatie (spreken en luisteren) in de doeltaal.
Maar wat nou…

  • …als het echt niet lukt om vier medewerkers wekelijks bij elkaar te krijgen voor een taalles omdat ze op verschillende locaties, landen of zelfs continenten verblijven?
  • …als het trainingsbudget een dergelijke complexe training niet toelaat?
  • …als een onregelmatige ploegendienst het onmogelijk maakt een training te volgen?
  • …als het onvermijdelijk is dat er lessen gemist gaan worden door een overvol reisschema?
  • …als je echt, echt geen zin hebt om elke les bijna een uur te reizen (om over een onvindbare parkeerplaats nog maar te zwijgen)?

Door het inzetten van virtuele leslokalen (BVC) kunnen dit soort trainingen echter prima georganiseerd worden:

Altijd en overal 

Het voordeel van les via BVC is dat deze op elk tijdstip, op elke plek, op elk apparaat en in elke taal gevolgd kan worden. Dus ook vanuit een hotelkamer in het buitenland, ook vanaf een tablet en ja, ook buiten kantoortijden.  Een les missen wordt zo een opgave!


Bovendien biedt BVC bedrijven de mogelijkheid om eenvoudig trainingen te organiseren voor medewerkers vanuit verschillende locaties, landen of zelfs continenten. Berlitz adviseert bij BVC een groepsgrootte van maximaal 6 personen voor een optimaal interactie.

 

Flexibel lesrooster

Het inplannen van lessen is bijzonder gebruikersvriendelijk! Door in te loggen in uw eigen portaal kunt u zelf uw lessen inplannen… ook als u bijvoorbeeld in ploegen werkt. Kies zelf uw eigen lesfrequentie op de lesdagen die uw agenda het meest schikt.


En kan die teammeeting aankomende week echt niet verzet worden? Lessen kunnen tot 24 uur voor aanvang eenvoudig online en kosteloos geannuleerd worden. Uiteraard wordt er een bericht gestuurd indien er lessen zijn geannuleerd en niet opnieuw ingepland: Berlitz wil net zo graag als u dat u uw leerdoelen bereikt!

 

Opname alle lessen

Een drukke agenda is vaak een reden om maar niet aan een taaltraining te beginnen.  En bent u eenmaal met uw training begonnen, dan is het welhaast onmogelijk om niet zo af en toe een les te missen: soms gaat werk nu eenmaal voor…


Online lessen worden altijd automatisch opgenomen en opgeslagen en ze zijn makkelijk terug te vinden in uw portaal. Ideaal als naslagwerk, maar ook als iemand een keer verhinderd is. 
De (gemiste) lessen kunnen op elk gewenst tijdstip, met internetverbinding, worden bekeken.

Geen reistijden

Door lessen via BVC te volgen, komen reistijden te vervallen. Hoe ideaal is het, dat u uw reistijd (soms wel een derde van uw training!) nu eenvoudigweg aan uw taaltraining kunt besteden, voor een optimaal resultaat? Nooit meer die onverwachte file of dat hopeloos zoeken naar een parkeerplaats.

 

Inlogtool HR

Uiteraard wilt u als opdrachtgever de vorderingen van uw medewerkers op de voet volgen. 
Of… eigenlijk toch ook weer niet. U zit niet te wachten op al die mailtjes met updates die altijd op een ongepast moment uw mailbox binnendruppelen. Met een handige inlogcode kunt u (of uw afdeling) zelf, wanneer u dat wilt, de status per medewerker bekijken of een algehele update krijgen. 
Stelt u er echter prijs op, dan kunnen we u uiteraard via mail op de hoogte houden: aan u de keuze!

Kostenbesparend

Voor bedrijven die kostenbewust zijn maar hun medewerkers wel effectieve taaltrainingen van hoge kwaliteit willen bieden, is BVC de uitkomst. Niet alleen dankzij het wegvallen van reiskosten (voor zowel de cursisten als reiskosten voor de trainer), maar een BVC-training brengt nu eenmaal minder kosten met zich mee: zo kost een individuele training van 30 uur slechts 1.840 euro en een groepstraining voor 4 tot 6 personen slechts 3.060 euro (exclusief lesmateriaal en eventueel intake). Overigens zijn de lessen vrijgesteld van btw; alleen over niet-taaltrainingen wordt btw geheven.

 

Wie is Dorine Hoskens?

Dorine is sinds april 2018 werkzaam voor Berlitz en heeft jarenlang ervaring met het organiseren van taaltrainingen voor bedrijven. Zij ziet veel interessante mogelijkheden voor bedrijven bij het inzetten van virtuele leslokalen en ziet het dan ook als een enorme uitdaging om BVC in de regio Eindhoven op de kaart te zetten.  Bovengenoemde voordelen spreken wat haar betreft hierin voor zich.

The Berlitz Story

Berlitz School

Taalschool Maastricht

Sint Pieterskade 26D

6212 AD Maastricht

Telefoon: +31(0)43 711 38 40

Contact

Taalschool Amsterdam

Weerdestein 205A

1083 GN Amsterdam

Telefoon: +31(0)20 622 13 75

Contact

Taalschool Den Haag

Koninginnegracht 60

2514 AE Den Haag

Telefoon: +31(0)70 8911 159

Contact

Taalschool Rotterdam

Westblaak 194

3012 KN Rotterdam

Telefoon: +31(0)10 8106 008

Contact